Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen

VAPZ

In VAPZ kan zowel een Pensioenkapitaal als een Overlijdensverzekering worden opgenomen. Daarnaast kunt u een aantal aanvullende waarborgen laten opnemen in de polis (Premieterugbetaling, Arbeidsongeschiktheidsrente en Overlijden door (Verkeers)ongevallen).

Zekerheid: gegarandeerde rentevoet + winstdeelname

De opbouw van de spaarreserve van iedere storting gebeurt gedurende de ganse looptijd tegen de gegarandeerde rentevoet die van kracht is op het ogenblik van die storting. Baloise Insurance kent u bovendien een winstdeelname toe.

Voor uw pensioenplan kunt u, in functie van uw objectieven, kiezen uit 2 opties:

Tak21-rekening

U kiest voor maximale zekerheid
Wenst u zekerheid? Dan kiest u voor een basisrentevoet van 2 %1 met daarbovenop een mogelijke winstdeelname. Het niveau van de gegarandeerde rente geeft Baloise Insurance de mogelijkheid om jaarlijks eventueel een aantrekkelijke winstdeelname aan de spaarreserve toe te voegen.

Tak21-rekening 0 %

U kiest voor dynamisch beheer
Gaat u liever voor een potentieel hoger rendement? Dan opteert u voor een basisrentevoet van 0 %. Doordat er slechts een 0 %-garantie moet worden gegeven, krijgt Baloise Insurance meer ruimte voor een dynamisch beheer. Zo kunt u maximaal profiteren van het rendementspotentieel van de financiële markten.

Dubbele besparing

De besparing is aanzienlijk omdat de premies:

  • in te brengen zijn als beroepskosten (tot 3.017,73 euro voor 2013) waardoor u ook op de sociale bijdragen een flink voordeel doet.
  • aftrekbaar zijn in de hoogste inkomensschijf (marginale aanslagvoet).

Uw digitale klantenzone

Speciaal voor onze klanten hebben we een klantenzone ontwikkeld. Via deze toepassing is het mogelijk om contracten te raadplegen,documenten te ondertekenen, schadegevallen op te volgen, persoonlijke info te wijzigen enzoverder. Kortom: snel, transparant, handig & tijdbesparend.

Naar de klantenzone

Meer informatie?

Wenst u een afspraak? Contacteer ons en we komen samen. Bij ons op kantoor of bij u thuis. Zoals het u past.

0479/411634
maarten@thomisverzekeringen.be

Contact