Hypothecaire lening

Een eigen huis...

Wat is een hypothecaire lening?

Dit is een krediet op lange termijn met als doel de aanschaf of bouw van een onroerend goed of voor de aankoop van bouwgrond. Ook verbouwen, vernieuwen of saneren kan gefinancierd worden met een woonkrediet.

Zulk een krediet wordt toegestaan op grond van het onroerend goed dat in hypotheek gegeven wordt (=kredietwaarborg).

Onze tips

Het vinden van een gepaste hypotheeklening is een complexe aangelegenheid. Ondoorzichtigheid, verkeerde informatie, geen benul hebben van de bijkomende kosten en allerlei beperkende maatregelen… dit alles maakt de keuze erg moeilijk.

Vergelijk niet alleen de rentevoeten maar leg alle verplichte kosten naast elkaar. Wanneer je gaat lenen bij een bank eisen zij vaak dat alle verzekeringen via hun worden afgesloten. Uiteraard gaan zij deze verzekering niet aan het beste tarief verhandelen. Het kan dus zeker goed zijn dat je via de bank een betere rentevoet hebt onderhandeld maar dat je alles inclusief een slechtere zaak doet.

Ons advies : vergelijk tot volledig onder aan de streep. Met welke elementen houdt je dan best rekening?

  • kostprijs zichtrekeningen of spaarrekening
  • premie brandverzekering
  • premie schuldsaldoverzekeringen (de ene bank zal u verplichten 100% te verzekeren, de andere misschien niet)
  • eisen afsluiten pensioensparen
  • dossierkosten

Indien nodig helpen wij u graag verder met het nemen van de juiste beslissing. En daarvoor hoef je niet noodzakelijk bij ons te lenen!

Uw digitale klantenzone

Speciaal voor onze klanten hebben we een klantenzone ontwikkeld. Via deze toepassing is het mogelijk om contracten te raadplegen,documenten te ondertekenen, schadegevallen op te volgen, persoonlijke info te wijzigen enzoverder. Kortom: snel, transparant, handig & tijdbesparend.

Naar de klantenzone

Meer informatie?

Wenst u een afspraak? Contacteer ons en we komen samen. Bij ons op kantoor of bij u thuis. Zoals het u past.

011 / 74 33 22
maarten@thomisverzekeringen.be

Contact